Nieuwsbrief tweede kwartaal 2016

Geschreven door zandvlinder op . Geplaatst in Nieuws

Nieuwsbrief 2e kwartaal 2016
Algemeen Zandvlindernieuws
Modderdag:

Inmiddels hebben wij ons ook dit jaar weer aangemeld voor modderdag 2016 !!!
Wij verwachten dat het opnieuw een groot succes wordt net als alle andere jaren.
U kunt 29 juni vast in uw agenda noteren.
Uiteraard mag u zelf die dag ook bij ons langskomen om mee te spelen in de modder en daarna kunt u mee helpen om de kinderen zo goed dat gaat moddervrij te maken.
Aanmelden kan via de leidsters of via info@zandvlinder .nl
Meer info over modderdag nederland kunt u vinden op de website www.modderdag.nl

 

1

De kinderen zijn alvast begonnen met het spelen met modder.
Zeer goed GGD rapport:
Zandvlinder is de afgelopen maand onverwachts verwelkomt met een bezoek van de GGD inspectie.
Dit gebeurd standaard ieder jaar maar wij weten nooit precies wanneer zij langs gaan komen. Zij gaan dan kritisch het kinderdagverblijf rond en controleren of de leidsters zich aan het beleid en de visie houden. Tevens worden daarbij de personeelsadministratie, werkplannen, protocollen en met name de leidster kind ratio nauwkeurig gecontroleerd.
Dit jaar was er helemaal niets aan te merken op ons door de GGD en kunnen we met trots zeggen dat het Zandvlinder team het fantastisch heeft gedaan. Complimenten voor de dames 
Het inspectierapport kunt u lezen op www.zandvlinder.nl
Melding van ziekte via de mail:
Het komt helaas regelmatig voor dat er kinderziektes binnen ons kinderdagverblijf heersen. Graag willen wij u hierover zo snel mogelijk op de hoogte stellen en zullen u voortaan via de mail op de hoogte stellen. Ook zal er zoals u gewent bent van ons op de deur kenbaar gemaakt worden dat er een ziekte heerst.
Nieuws uit de groepen

Melding van ziekte via de mail:

Het komt helaas regelmatig voor dat er kinderziektes binnen ons kinderdagverblijf heersen. Graag willen wij u hierover zo snel mogelijk op de hoogte stellen en zullen u voortaan via de mail op de hoogte stellen. Ook zal er zoals u gewent bent van ons op de deur kenbaar gemaakt worden dat er een ziekte heerst.

 

Nieuws uit de groepen
Dreumes groepen:
Enkele maanden geleden zijn we gestart met een tweede dreumes/flex groep.
Inmiddels kunnen we concluderen dat er positieve geluiden klinken over deze aanpassing. Zowel de ouders als de kinderen ervaren het als een verbetering mede omdat de samenwerking met de beide dreumesgroepen steeds beter gaat. Mede de verdeling van de kinderen met flexibele contracten verloop soepel omdat zij vaker bij hun leeftijdsgenootjes in de groepen terecht kunnen.
Thema dieren: Inmiddels zijn we bij Zandvlinder begonnen met het thema dieren. De beide dreumesgroepen en de peutergroep zijn hier druk mee bezig. Dagelijks worden er verhalen voorgelezen uit de boeken die we hebben. Alle dieren worden benoemd en de leidsters hebben uitvoerige gesprekken over wat de dieren verder allemaal nog meer kunnen.
Hier zijn de kinderen bezig met het vullen van ons mieren hotel.
Ook wordt er buiten een boek voorgelezen en kunnen de kinderen naar de afbeeldingen van de mieren kijken.
Ons mierenhotel is te vinden op de peutergroep.
Vlinders:
Binnenkort zullen er weer vlinders worden gekweekt. Inmiddels doen wij dit al enkele jaren op rij en ook dit jaar gaan wij daarmee door. Inmiddels weten we steeds beter hoe we dit moeten doen.
Binnenkort zult u weer bij de peuters het vlindernet zien staan met daarin de eitjes, rupsen en de vlinder poppen en wellicht al een net ontpopte babyvlinder. Zodra de vlinders ongeveer 1 week oud zijn laten we ze met de kinderen vrij uit vliegen.

Thema dieren:
Inmiddels zijn we bij Zandvlinder begonnen met het thema dieren. De beide dreumesgroepen en de peutergroep zijn hier druk mee bezig. Dagelijks worden er verhalen voorgelezen uit de boeken die we hebben. Alle dieren worden benoemd en de leidsters hebben uitvoerige gesprekken over wat de dieren verder allemaal nog meer kunnen.

2

Hier zijn de kinderen bezig met het vullen van ons mieren hotel.

Ook wordt er buiten een boek voorgelezen en kunnen de kinderen naar de afbeeldingen van de mieren kijken.

Ons mierenhotel is te vinden op de peutergroep.
Wandelende takken:
Naast dat we in het voorjaar in de tuin onze tijdelijke huisdieren mee naar binnen nemen beschikken wij inmiddels ook over andere huisdieren namelijk wandelende takken.
We hebben speciaal gekozen voor de Indische wandelende tak (PSG1).
Dit soort is erg makkelijk te houden en zeer kindvriendelijk. Iedere dag krijgen ze van de kinderen en de juf water. Dit geven we met een plantenspuit. Ze eten biologisch gekweekte klimop uit onze eigen tuin.

3
Op deze foto zijn twee van onze totaal zes nieuwe huisdieren te zien.
Blog nieuws
Vorige week werden wij blij verrast door een leuk paas verhaal. Deze was geschreven door een moeders wiens kind in de peutergroep zit. Er was een probleem met een ei. Het verhaal hangt inmiddels op ons mededelingen bord maar is binnenkort ook te zien op de Zandvlinder site. Deze moeder gaat namelijk maandelijks voor ons een stukje schrijven.
We kijken er erg naar uit nog meer leuke uit het dagelijkse leven gegrepen verhalen te kunnen lezen.
Voor meer info kunt u kijken op www.levehetleve.com

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Henri Polakstraat 7
3317 KN Dordrecht

078 651 44 69
06 81 51 08 26
06 14 20 38 73

Facebook

Twitter

Twitter response: "Invalid or expired token."