Groepen

Bij kinderdagverblijf Zandvlinder hebben we bewust gekozen voor een baby, een dreumesgroep en een peutergroep. Wij zijn van mening dat dit de rust ten goede komt voor de groepen. Ook is het prettig om de omgeving in de groep aan te passen op de leeftijd. Zo heeft een baby een andere omgevingsbehoefte dan een peuter.

De leeftijden die hieronder zijn beschreven zijn een richtlijn voor de plaatsing van uw kind voor de volgende groep. Hierbij letten wij altijd op de ontwikkeling van uw kind en houden wij er rekening mee of uw kind eerder of later kan doorstromen.

Babygroep (0 – 1 jaar)

De babygroep straalt vooral rust uit en heeft een grote grondbox waar de baby vrij kan bewegen. De baby’s worden geprikkeld door voorwerpen en niet door een drukke omgeving. Er zijn maximaal 9 kinderen in de babygroep. Wij laten ons in de kinderopvang voor deze leeftijdsgroep inspireren door het werk van Emmi Pikler. Bezoek eens de website www.pikler.nl voor meer informatie over Emmi Pikler.

Dreumes/peutergroep (1 – 3 jaar)

De dreumesgroep is qua inrichting vooral gericht op het verder ontwikkelen van de motoriek en er is voldoende aanwezig om de cognitieve ontwikkeling te stimuleren.
Wij laten ons in de kinderopvang voor deze leeftijdsgroep inspireren door het werk van Emmi Pikler. Bezoek eens de website www.pikler.nl voor meer informatie over Emmi Pikler.

Peutergroep (2.5 – 4 jaar)

Bij de peutergroep is onze werkwijze gebaseerd op de methode van Reggio Emilia. Uitgangspunt van de Reggio Emilia benadering is dat kinderen gericht zijn op communicatie. Zij drukken zich daarbij niet alleen uit in gesproken en geschreven taal, maar ook via mimiek, geluid, beweging, dans, drama en muziek. Bezoek de website www.reggioemiliaaproach.net voor meer informatie over deze methode.

 

Soms worden de groepen bewust samengevoegd. Hierbij is het aspect dat ze van elkaar kunnen leren van belang.

Wilt u meer weten?

Wilt u vrijblijvend een kijkje komen nemen? Of persoonlijke informatie ontvangen?

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en contractvormen. U kunt telefonisch contact opnemen via 078-6514469 of 06-14203873 of een e-mail sturen naar info@zandvlinder.nl.

U kunt ook uw nummer achter laten op onze website. Wij bellen u gegarandeerd binnen 24 uur terug.

Henri Polakstraat 7
3317 KN Dordrecht

078 651 44 69
06 81 51 08 26
06 14 20 38 73

Facebook

Twitter

Twitter response: "Invalid or expired token."