Bij Zandvlinder is het mogelijk om uw kind in een buitenbedje te laten slapen.

Hieronder worden de voordelen van het buitenslapen beschreven.

  • Buitenslapen is goed voor de opbouw van weerstand van kinderen. Vooral kinderen die vaak verkouden zijn of last hebben van luchtweginfecties en allergieën zijn hierbij gebaat. Uit medisch oogpunt is het absoluut verantwoord om buiten te slapen als de kinderen maar voldoende zijn aangekleed.
  • Een ander groot voordeel is dat veel kinderen buiten rustiger, dieper en langer slapen. Dit komt omdat de kinderen zich buiten beter kunnen ontspannen. Door de fluitende vogeltjes en de ritselende blaadjes worden ze lekker dromerig. Het is heerlijk voor baby’s om buiten te kunnen liggen in de open lucht. Zo wennen ze aan het slapen bij licht, aan de tempratuur en krijgen ze meer weerstand tegen ziektes.
  • Voor onrustige kinderen die niet goed in slaap kunnen komen is het een ideaal hulpmiddel. De buitenlucht en de omgevingsgeluiden zorgen ervoor dat het kind lekker kan ontspannen en daardoor makkelijker in slaap valt.
  • Verder heeft het ook als voordeel dat je kind beter tegen de schommelingen van de natuur kan, vooral de lage tempraturen. Je kunt een baby tot – 10 graden Celsius in het buitenbedje leggen. Je moet dan de baby natuurlijk wel warm aankleden. In de winter krijgt de baby over zijn eigen kleding een skipakje aan eventueel aangevuld met een muts en handschoenen en daaroverheen kan een deken worden gelegd. Als het warm is kan je het kind in zijn rompertje in het buitenbedje leggen.